Рио кафе со инвестиција од 1.3 милиони евра во нова најмодерна технологија

Рио кафе со инвестиција од 1.3 милиони евра во нова најмодерна технологија

„Рио Кафе“, најголемата македонска компанија за производство на кафе ова лето ја заврши инвестицијата во нова, моментално најсовремена италијанска технологија за производство на кафе вредна 1.3 милиони евра. Се работи за еколошки најсофистицирано решение кое ќе придонесе за подобрување на квалитетот на кафињата од програмата на „Рио Кафе“, вклучително и добропознатите брендови Браво Премиум и Браво Класик, но и овозможува зголемување на капацитетот на работа, отворање на нови пазари и проширување на асортиманот со нови производи.

RioKafe1

Новата инсталирана технологија вклучува целосно решение за производство на кафе од печење и мелење до пакување на истото во нови модерни пакувања кои лесно се отвораат и лесно се затвораат со цел задржување на свежината и автентичниот вкус. Со ова, „Рио Кафе“ уште еднаш ја докажува посветеноста кон постојаното подобрување, иновирање и приближување до своите корисници.

RioKafe2

 

Заедно со новата инвестиција, претставени се и новите редизајнирани амбалажи на двата водечки кафе брендови, Браво Премиум и Браво Класик. Браво Премиум е единственото кафе на нашиот пазар кое што е достапно во зипер пакување кое што го штити кафето од влага и воздух и овозможува секогаш да биде свежо и вкусно како штотуку отворено пакување. Иако амбалажата е нова, наградната игра продолжува и понатаму во сите пакување од 100, 200 и 500 грама Браво Премиум.


 

Браво Класик освен што доби модерен изглед и подобар квалитет, сега е достапно во амбалажа која лесно се отвора и лесно се затвора со што ја чува оригиналната свежина до последната лажичка кафе. Новите пакувања веќе се достапни во сите маркети низ државата.
RioKafe3